Vicky Larsson författare

Att sitta i solen och skriva romaner kan tyckas vara ett drömliv för många. En av öns författare, Vicky Larsson har skrivit en kriminalroman som utspelar sig i Danmark.
Boken Ögon utan ansikte är hennes första kriminalroman . Så här berättar Vicky om boken:

Idén till boken kom under ett besök på den danska västkusten 2014. I det platta landskapet med den oförstörda naturen och de gigantiska vindturbinerna som fond, spelades ett märkligt drama upp i huvudet. Jag bestämde mig för att skriva ner berättelsen. I den danska dagspressen kunde jag följa maktkampen om den orörda naturen som man på så många andra platser i världen vill exploatera. Under arbetet med boken läste jag utbildningsmaterial, kriminalteknik, samt polistidningar för att hitta ett sätt att skildra polisarbetet på bästa sätt. Jag hade även förmånen att ha kontakt med en dansk polis som kunde svara på mina frågor.

 

Ögon utan ansikte
En helikopter sänker sig över vindparken Horns Rev 1 i Nordsjön och stannar i luften. Två män hissas ner. En lever. En är död. Samtidigt försvinner en räddningshelikopter från sin route i samma område. Den danska kriminalteknikern Kea Langelund Raun och hennes kollegor åker på larmet för att hämta in en kropp som hittats fastsurrad på en vindturbin.

Fredrik Dahl, svensk kriminaltekniker befinner sig i Blåvand på danska västkusten för att vila upp sig efter en arbetsskada. Mot sin vilja blir han indragen i brottsutredningen. Det visar sig att mannen som hittats död var en svensk flyttfågelforskare. Inflytelserika affärsmän vill förvandla danska västkusten till en kassako medan miljöaktivisterna försöker vinna kampen mot politikerna om den orörda naturen. Man börjar ana att vem som helst kan köpas för pengar. Lugnet i området ersätts av inbrott och fler otäcka dödsfall.

Både Fredrik och Kea börjar tvivla på vem de kan lita på. När fel blir rätt och man inga val har för att överleva, är det då rätt att göra fel?

Boken, Ögon utan ansikte, finns som lättläst storpocket samt e-bok att beställa hos Amazon och Kobo. Vill du veta mer, gå vidare till Vickys webbsida här.

Share