Nicosia

Nicosia, Cyperns huvudstad bjuder inte bara på shopping i lyxklass, här hittar du även kultur och historia. Nicosia ligger ungefär mitt på ön och har en lång historia som sträcker sig tillbaka till bronsåldern. I dag samsas det historiska arvet med den moderna stadens puls.

Stadens centrum består av de gamla kvarteren omgivna av en venetiansk mur av sandsten med en vallgrav och hjärtformade bastioner. Här i de gamla kvarteren hittar du smala gator med spännande arkitektur, den vackert restaurerade gågatan med sina hantverksbutiker, kaféer och tavernor. Moskéer och palmer ger den gamla stan en orientalisk atmosfär.

Ett besök i Cyperns huvudstad, Nicosia är rekommenderat.

Ett besök i Cyperns huvudstad, Nicosia är rekommenderat.

Det finns gott om konstgallerier i stan och vill du hålla dig i gamla stan kan se en utställning på Famagusta Gate, en av de tre originalportarna till gamla stan som nu används som kulturcenter.

I Nicosia får du den sköna puls en storstad kan ge, här samsas många olika nationaliteter. Shoppingen här i stan sägs vara en av de bästa och på gatan Archiepiskopou Makariou III Avenue hittar du de stora butikskedjorna. Vill du ha märkesvaror tar du parallellgatan Stasikratous Street som bjuder på många exklusiva märken, Maxmara, Fendi och Karen Millen för att nämna några.
I Nicosia hittar du är svenska H&M samt Ikea.

Nicosia är en härlig stad att besöka – året runt, på sommaren ligger visserligen kvicksilvret kring 40 men kvällarna i Nicosia är svala och behagliga.

Nicosia är delad i två och är den enda staden i världen som är delad av tvång. Men det går alldeles utmärkt att gå över gränsen vid Ledra Street och strosa omkring i norra Nicosia.
Share