Limassol stränder

I Limassol finns det mängder av små stränder som väntar på att upptäckas. På vissa stränder är sanden finkornig och gyllene och på andra lite grövre. Här kommer ett axplock från några av Limassols bästa stränder.

Atki Olympion A – Blå Flagg
Stranden är cirka två kilometer lång med lagom höga vågor.  Här finns gångvägar, cykelbanor och gott om parkeringsplatser. Sanden är mörkgrå och aningen grov. På stranden hittar du livräddare, vattensporter, omklädningsrum, duschar och toaletter. Det finns även många bra matställen här. Stranden ligger en bit utanför centrum nära de stora hotellen i turistområdet.

Det finns många fina stränder i Limassol med omnejd.

Det finns många fina stränder i Limassol med omnejd.

Kourionstranden
Mörk sand blandat med klappersten, en härlig strand att stanna till på när man är på utflykt. Den antika staden Kourion ligger bakom som en historisk fond.

Governors Beach – Blå Flagg
Öster om Limassol hittar du Govenors Beachstranden omgiven av mängder av hotell. Fina sandbukter med kalkstensklippor som inramning. På stranden hittar du livräddare, vattensporter och toaletter

Pissouri – Blå Flagg
En enormt lång strand, hela 1,500 meter lång och 90 meter bred med gyllene sand. Här är fullt av aktiviteter och stranden är mycket barnvänlig.  Pissouri är en av de finaste stränderna i Limassol, på stranden hittar du, livräddare, omklädningsrum, duschar och toaletter. Det finns många fina matställen vid stranden och många trevliga hotell, bland annat Apollos hotell Columiba Beach Resort.
Share