Limassol

Limassol är Cyperns näst största stad som sjuder av aktivitet året runt. Staden breder ut sig mellan två antika stadsdelar, Amathus i öster och Kourion i väster. Eftersom öns viktigaste hamn ligger här har Limassol blivit en magnet för internationella företag. Man känner tydligt av en internationell puls i Limassol.

Shoppa i Limassol
I centrum är det precis så där lagom stökigt som förväntas av en storstad, men gamla stan ligger inte långt borta och du kan slinka in i en liten gränd där du kan insupa lugnet. På huvudgatan Anexartisias street trängs designerbutikerna, och för den med svart bälte i shopping och tjock plånbok är det här ett eldorado.

Limassol är kuststaden som bjuder på ett pulserande nattliv och fina hotell.

Limassol är kuststaden som bjuder på ett pulserande nattliv och fina hotell.

Vill du bara strosa runt är gatan Agiou Andreou street perfekt, här hittar du många roliga små butiker och givetvis kaféer och restauranger. Dock är priserna aningen höga här eftersom det här är ett populärt turiststråk. Å andra sidan, den här gatan är ett perfekt alternativ om man hellre vill parkera sig med en kall öl medan de andra kollar in butiker.

Karnevaler, fester och lyxhotell
Invånarna i Limassol är kända för sitt glada humör och nattlivet här i stan är minst sagt medryckande. På våren kan man roa sig på karnevalen och på hösten kan man bli tokigt glad på vinfestivalen eftersom Limassol är centrum för vintillverkningen på ön. Limassol har också blivit lite av ett centrum för olika alternativa behandlingar. Flera av de 5 – stjärniga hotellen erbjuder lyxiga spa-behandlingar och många turister kommer hit endast för att skämma bort sig själva under en vecka.

De flesta hotellen ligger längs den 15 kilometer långa kustlinjen på väg in mot centrum. Förutom härliga stränder hittar du mängder med affärer, restauranger, pubar och nattklubbar. Det finns gott om lokalbussar i stan men en hyrbil är dock att föredra om du vill se mer än stranden och affärer. De intressantaste sevärdheterna ligger en bit utanför stadskärnan. Från Limassol är det dessutom väldigt nära till Troodosbergen med sina pittoreska vin- och bergsbyar.

Har du tillgång till bil finns det massor av spännande platser att besöka i närheten av Limassol. Hamnstaden är en perfekt bas för dig som vill ha sol, bad, kultur och utflykter på samma gång.
Share