Resa med barn till Cypern

Resa med barn till Cypern
Cypern har alltid varit ett underbart land att ta med sig hela familjen till. Cyprioterna är ett vänligt folk som är mycket barnkära. Det finns massor att göra och upptäcka tillsammans med barnen stora vattenparker och lekland finns det gott om. Barn är alltid välkomna på alla tavernorna och pubarna.

Alla barn älskar Cypern och kommer att hitta nya polare på nolltid.

Alla barn älskar Cypern och kommer att hitta nya polare på nolltid.

För dig som reser med blöjbarn på budget kan det vara en bra idé att i mån av plats ta med blöjor då de kan vara ganska dyra på turistorterna. Myggmedel, några plåster och lite sårtvätt kan också vara bra att ha med sig. Tänk på att solen är enormt stark på Cypern och att barnen mår bäst av att ta en paus från solen vid lunchtid. Cyprioterna latar sig gärna i skuggan vid lunchtid då de tar sin siesta, gör det till en vana du också.

 

En hög solskyddsfaktor rekommenderas för alla med för barnen är solskyddsfaktor 25 bra och en hatt. En t-shirt är också ett bra skydd som ger ungefär solskyddsfaktor 10. Skulle man bränna axlarna är naturell youghurt den bästa och billigaste behandlingen faktiskt. Låt den sitta på över natten och undvik att exponera huden i ett par dagar. Tänk också på att ge barnen rikligt med vatten och för att undvika magknip ska vattnet inte vara iskallt.

För att få ut så mycket som möjligt av semestern är det bra om man har satt sig ner och planerat vad man vill göra och se. Tiden har en tendens att gå ruskigt fort när man är på semester. Det bästa är att ta de där ”måste se” sakerna andra och fjärde dagen så kan man koppla av resten av tiden och bara lapa sol.
Share