Protaras att se

Agios Elias
Kyrkan Agios Elias kan ingen missa, den ligger på höjden och är upplyst om natten. Klarar du av de hundra trappstegen upp väntar en storslagen utsikt. Sen ska du bara gå ner också, men det är utmärkt träning.
Det ligger en liten kiosk nedanför kyrkan där du kan styrka dig med en svalkande glass efter din insats.

Golden Coast hamn
Kolla på båtar, fiskare och klappa söta katter?
Varför inte ta dig ner till hamnen vid Golden Coast hotell. Här är det mest fiskebåtar men en och annan lyxigare båt som får dig att längta till de sju haven. Eftersom det vankas fisk här hittar du garanterat en drös söta katter här som alltid får mat av snälla förbipasserande. Från den här hamnen utgår också många utflyktsbåtar. Marinpolisen har även sitt kontor här och sina imponerande räddningsbåtar som får små och stora killar att dregla.

Cape Grecko
Cape Grecko kallas den enorma klippa som du ser från hamnen i Agia Napa. Det här området är ett naturreservat, här får inga

Kyrkan vid Cape Grecko, ett annat bra ställe att ta selfies på och ladda upp på FB.

Kyrkan vid Cape Grecko, ett annat bra ställe att ta selfies på och ladda upp på FB.

hotell byggas. Här kan du som gillar att vandra hitta anemoner, vilda örter och cyklamen på våren. Och för den som vill snorkla eller dyka är vattnet runt Cape Grecko bland det bästa på ön.

Här hittar du en underbart vacker kyrka längst ut på klippan, kyrkan är nästan lite i stil med den i Mamma Mia-filmen. Ta av från huvudvägen (i den snäva svängen där det brukar stå en sandwichbil) och kör cirka 200 meter, du hittar en asfalterad bred avtagsväg till vänster. Följ den och du kommer till kyrkan Agia Anargyrous som är tillägnad två läkare, Kosmas och Damianos. Följer du trapporna ner bakom kyrkan kommer du till en helig grotta, längst in i grottan hittar man två ikoner som föreställer Kosmas och Damianos. Gillar du att snorkla är det här en populär plats eftersom många dykare håller till här. Det är relativt lätt att ta sig i och ur vattnet.
Share