Pafos stränder

Stränder i Pafos
I Pafos centrum hittar du en härlig liten strand där många cyprioter tar sitt morgondopp. I Pafos är sanden grövre än  i Agia Napa och Protaras. Men det finns många Blå-Flaggstränder, gott om vattensporter och matställen på stränderna. Här kommer ett urval av några av de bästa stränderna i Pafos.

 

Stranden Coral Bay är en av Pafos mest populära, stranden ligger väl skyddad och det går sällan höga vågor här.

Stranden Coral Bay är en av Pafos mest populära, stranden ligger väl skyddad och det går sällan höga vågor här.

Coral Bay – Blå Flagg
Den största och populäraste stranden cirka 9 km utanför Pafos i området som kallas för Coral Bay.  Här är sanden lite grövre, men ändå mycket fin. Stranden är barnvänlig och det finns mängder av restauranger omkring stranden. Väljer du att resa till Coral Bay i sommar kommer du inte att bli besviken. På stranden hittar du livräddare och toaletter.

Pafos Municipal Beach – Blå Flagg
Mitt i centrum hittar du den här 150 meter långa stranden med utsikt över Pafos fort. Finare utsikt än så här kan du knappast få på någon strand på Cypern. Stranden är perfekt för dig som väljer att bo centralt i Pafos. Bredvid stranden går strandpromenaden som
tar dig in till hamnen. På stranden hittar du livräddare, duschar, toaletter, omklädningsrum, vattensporter och matställen.  Närmaste hotell är Pafos Gardens, Alexander the Great, Annabelle, Dionysos och Almyra.

Faros Beach – Blå Flagg
Faros Beach hittar du till höger om hamnen omgiven av bördiga fält. Du når stranden med lokalbussen, egen bil eller moped. Stranden är mycket populär bland lokalbefolkningen. På strandne finns livräddare, omklädningsrum, duschar, toaletter och matställen. Utsikten från den här stranden är även den, en av de bästa på Cypern. Närheten till de arkeologiska utgrävningarna vid hamnen gör att man känner historiens vindslag när man sluter ögonen och lyssnar på havets brus.

Yeroskipou Municipal Beach -Blå Flagg
Öster om Pafos centrum hittar du den här härliga stranden nära Louis Phaeton Hotell. Här finns livräddare, toaletter, vattensporter och många matställen.
Share