Agia Napa

Agia Napa, det perfekta resmålet på Cypern för oss frusna skandinaver. De vykortsvackra stränderna, Nissi Beach – den underbara långgrunda stranden och stämningen gör att man vill resa tillbaka varje sommar.

På sommaren vibrerar Agia Napa av liv och rörelse, på vintern återvänder den till att vara en liten fiskeby. Nere i hamnen i hittar du de traditionella fiskebåtarna som nu trängs med utflykts- och partybåtarna.
Agia Napa passar alla åldrar och det finns mycket att se och göra i och omkring Agia Napa.

Under månaderna juni, juli och augusti är det högsäsong och vill man ta det lite lugnare och resa ner med familjen ska man välja ett boende en bit utanför centrum.
Och för dig som planerar en partyresa ska du bo så nära centrum som möjligt.

Det vackra inloppet till Agia Napas hamn.

Det vackra inloppet till Agia Napas hamn.

Lokalbussar och affärer i Agia Napa
Det finns lokalbussar som tar dig runt. Bussen passerar Nissi Beach och fortsätter ut mot vattenparken.

I Agia Napa hittar du mängder av souvenirbutiker samt kläd- och skoaffärer. Det finns även gott om mindre och större supermarkets, samt bagerier i varje kvarter.
Vill du handla billig mat ska du ta dig till mataffären Plus som ligger på Krio Nero Avenue, inte så långt från klostertorget. Lokalbussen passerar även den affären.

Agia Napa räknas som ett turistområde och affärerna har öppet hela dagarna utan att ta siesta. Dock stänger de flesta affärer vid lunchtid på söndagarna. Alla affärer måste hålla stängt hela dagen den 1maj.

Restaurangerna stänger vid 01.00, sista beställningen brukar vara vid 23.00. Pubarna stänger 02.00, musiken måste dras ner vid 01.30 och nattklubbarna stänger vid 04.00. Men för den som vill festa tills solen går upp finns ställen som stänger vid 07.00.

Att göra i Agia Napa
Självklart kan du bara ligga helt stilla i solstolen och bara njuta av solen. Men till slut kanske du vill hitta på något.
Det finns mängder av aktiviteter. Först och främst kanske på ditt hotell. Reser du till ett All Inclusive hotell, eller ett större hotell kommer du att ha massor av aktiviteter och underhållning 7 dagar i veckan.
Det finns en fantastisk statypark i utkanten av Agia Napa mitt emot Marina Hotell. Utsikten över havet och Cape Grecko är enormt vacker och det finns mängder av spännande statyer här. Här kan du helt klart ta några av dina vassaste semesterbilder.

Missa inte den fantastiska statyparken i Agia Napa.

Missa inte den fantastiska statyparken i Agia Napa.

Utflyktsbåtar och partybåtar från Agia Napas hamn
Det finns mängder av utflyktsbåtar i Agia Napas hamn, en del är så kallade submarines och går delvis under vattnet, en del är glasbottensbåtar och vissa är gigantiska med alla bekvämligheter och underhållning.

Utflykter från Agia Napa
Din researrangör anordnar många utflykter runt ön, du kan även resa över till norra Cypern på en dagsutflykt. En dagsutflykt till Troodosbergen är härligt under den varmaste årstiden, eller varför inte besöka den historiska staden Pafos. Du kan även resa på egen hand med lokalbussen in till Larnaka eller Nicosia, strosa i de små gränderna, shoppa eller bara äta en god lunch.

 

Share