Om Cypern

Cypern den soliga ön i Medelhavet lockar till sig flera miljoner besökare varje år. Förutom att vara solens ö  är Cypern kärlekens ö. Det var nämligen här på Cypern Afrodite klev upp ur det skummande havet.

 

Nissi Beach - Cypern

Nissi Beach, stranden i Agia Napa alla pratar om, har du varit där?

När Europa är mörkt och råkallt på vintern ligger dagstemperaturen på Cypern på cirka +15 grader. Det regnar sällan och ön är känd för sina flyttfåglar, t.ex. Flamingos som stannar här över vintern. Precis som många skandinaver som reser ner till Cypern på vintern på långtidsboende.
Ligger kultur och historia dig varmt om hjärtat kommer du att hitta ditt eldorado här på ön. Alla researrangörer ordnar spännande dagsutflykter runt ön, annars kan du hyra en bil och åka runt och utforska ön i din egen takt.

Att se och göra på Cypern
Det finns mängder av aktiviteter och de stora hotellen brukar ha ett späckat aktivitetsprogram. Söker du bara lugn och ro kommer du givetvis att hitta det här på ön, det finns många små avskilda vikar och stränder dit få turister hittar. Och för dig som har svart bälte i shopping finns det många stora shoppingcenter, eller varför inte varva ner med en runda golf på en av öns fina golfbanor?
Väljer du att resa på egen hand kan du sy ihop ditt eget resepaket, hitta drömhotellet, hyr egen lägenhet eller villa med egen pool.Share